mandag 7. februar 2011

ELGKALVEN

Ruben Haugereid, en av våre mange, ivrige medlemmer, har sendt oss bilder og ord fra en av sine mange naturopplevelser. Gjør gjerne som Ruben. Ta kontakt her, og del din historie med oss."Jeg kom over mor og kalven en dag jeg var ute i skogen og luftet mine to elghunder. Elgene stakk av da de så oss, men jeg løp etter, og fikk et lite glimt av dem litt senere den dagen.

To dager senere ville jeg gå tilbake å se om jeg så dem igjen. Da tok jeg bare med meg den ene hunden min…

Med ett fikk jeg se rumpa på kalven og jeg listet meg forsiktig nærmere, men den oppdaget oss og la på sprang. Flaks for meg så stoppet den og kikket seg tilbake. Jeg satte meg ned å kikket på den. Kalven fant noen bjørketrær som den begynte å småspise av, mens den kom nærmere oss. Hunden min satt fint og kikket på den, og etter hvert la den seg ned.

Kalven kallet på moren, men moren kom ikke, så jeg tok sjansen og nærmet meg kalven litt etter litt. Til slutt så sto den bare 1.5 meter fra meg og hunden min. Vi kikket på hverandre et lite øyeblikk. Så gikk den videre et stykke før den stoppet, kikket seg tilbake, og begynte å spise litt på bjørketreet som den hadde spist av tidligere…".


Ruben Haugereid

3 kommentarer:

  1. For en god opplevelse, Ruben! Det må ha vært ordentlig spennende da du, hunden din og elgkalven sto så nær hverandre at dere kunne høre hverandres pust?

    SvarSlett
  2. Det var en opplevelse som jeg sent vil glemme:) jeg har opplevd mye elg og dette slår alle opplevelsene.

    SvarSlett