lørdag 5. november 2011

Medlemsmøtet 1. november 2011

Foto: Magne Myhren                                            Fra foredraget

Novembermøtet vårt ble det best besøkte møtet hittil med 37 fremmøtte. Anne-Lise Stangenes, lederen i lokallaget vårt, foreleste og viste bilder fra flere turer gjennom flere årstider i Island. Det var tydelig at dette fenget mange og ga inspirasjon og lyst til å besøke Sagaøya. Det storslåtte, nakne landskapet gir muligheter for å sette sammen linjer, former og farger i utallige komposisjoner. Dyre- og særlig fuglelivet byr også på mange muligheter. . .


 
Her er et lite knippe av bildene Anne-Lise hadde med i foredraget fra Island:

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Møtet begynte denne gangen med månedens foto og temaet ”Uvær”. Hele 18 bilder ble sendt inn og vi hadde en lærerik bildekritikk i etterkant også denne gang.

Foto: Magne Myhren
Foto: Magne Myhren
På slike møter blir det også gitt en del informasjon om virket i både laget og om styrets arbeid.  Her er de viktigste punktene for deg som ikke husker, fikk notert eller var til stede:
På turen til Kaldvell i oktober var vi 12 glade fotoentusiaster. På referatet fra turen på bloggen her kan du se noen av fotoresultatene. Men minst like viktig i slike sammenhenger er det sosiale og det å knytte litt kontakter med likesinnede.

Biofoto skal  ha utstilling på museet nå i november-januar. Kanskje vi får la den henge til medlemsmøtet i februar: Du oppfordres herved til å delta med 1 bilde pr. person. Vi håper at vi vil ha klart totalt 10 - 15 bilder. Tema: VINTER, 30 x 40 cm + passepartout og sort ramme. Bindende påmelding via mail til Magne (post@magnemyhren.no) senest 13. nov. om deltakelse. Så blir det førstemann til mølla. Bildene må leveres lørdag 19. nov kl. 12.00 - 14.00. Vi henger opp direkte etter det, frem til kl. 16.00. Se ellers invitasjonen som er delt ut på papir og som mail til medlemmene..


Søndag 20. nov. kl. 12.00 - 16.00 er det førjulsstemning på museet. Her blir det ulike aktiviteter med markedsboder etc samt utstillingen vår. Vår utstilling finner du på toppen av trappa til 2. etg inne i museumsbygningen.
Anne-Lise og Dagfinn hadde møte med museumsdirektør Sigmund Spjelkavik fredag: Der kom det opp et forslag om å holde kontinuerlig utstilling på museet med 5 - 10 bilder som byttes ut under hvert medlemsmøte. Museet skal se på saken.
Onsdag 9. nov møter styret hos kunstner Yvonne Ranestad:. Da håper vi kunne bestemme tema for samarbeidsprosjektet med henne. Samarbeidet vil i første omgang vare i 1 år, og kan f.eks. ende opp i utstilling, vandreutstilling, bok osv. Vi er helt i startfasen av dette samarbeidet, så mer info kommer.


Har du saker til årsmøte i januar, kan du sende det til Anne-Lise senest 1. desember på mail: annelisestangenes@gmail.com Vi ser fram til dette møtet og gleder oss litt ekstra til forelesningen med Arve Henriksen. Han har med seg filmen "Bak kamera". Vi tror dette kommer til å bli et svært interessant og inspirerende møte
Dersom du har saker som passer for styret, må du sende dem til Anne-Lise på mail senest 20. November slik at vi kan få tatt det opp på styremøtet 29. nov.


Vi håper mange har hatt muligheten til å delta på Villmarkskveld Vennesla Film- og Naturfotoklubb torsdag 3. nov. kl. 19.00 (Dessverre er dette referatet for sent på weben for å kunne virke som reklame.)
Denne helga feirer FOKUS Fotoklubb 10 år; Fotoutstillingen "Gylne Øyeblikk" vises på Gamle helseheimen vis a vis kommunehuset, kl. 10.00 og utover. Utstillingen varer 5 - 7 nov.
NB! GLED DEG OGSÅ TIL MEDLEMSMØTET TIRSDAG 6. DESEMBER - KL. 18.30 - 21.30. Møtet skal ha et betydelig julepreg med sang og moro ved Arne Kvåle m/venner, Tore Moy og Terje Alveberg skal forelese om is og vann. Månedens foto for desember blir is og snø. Muligens risengrynsgrøt med mandel, og premie. Jul – med andre ord!
Ha ei god fototid!
Hilsen Magne Myhren, ref

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar