lørdag 6. oktober 2012

Medlemsmøtet 02.10.12, med tett på lys, farger &motiv

Så var det tid for oktobermøtet. I Anne-Lises fravær, var det Brit Indahl Lande som åpnet møtet, med å ønske velkommen og en del info. Etter dette var det tid for kveldens foredrag med Ingebjørg Fyrileiv Guldvik...Brit Indahl Lande åpner møtet
 
 


Dette var med en ung fotograf som heter Ingebjørg Fyrileiv Guldvik. Hun startet med å fortelle litt om seg selv. At hun er trønder, men bor nå i Drammen. Startet med foto ved konfirmasjonstiden og er selvlært. Er opptatt i foreningen Norsk naturfotoforening og studerer visuell kommunikasjon.Ingebjørg Fyrileiv Guldvik, til venstre
 
 
 
Foredraget hadde hun delt i tre. Første del hadde tittelen SOMMER.
Det startet med blomster, da hun liker blomster og farger. Hun fokuserer på dette og fotograferer mye i nærmiljøet, "greit med kortreist foto." 
 


Bruker farger/linjer bevisst Ikke alltid viktig med skarphet, men farger og linjer er viktig. Bruker mye reflekser, Vannfarger og sol gir mye av dette. Ellers fotograferer hun mye edderkoppnett. 
 
 
 
Del 2, hadde tittelen IS. Her gikk det mye i linjer og mot abstrakt, med linjer og kontraster og der er mye varme farger i isen.
Her viste hun og en liten film med tittel "lys i refleksen."

Del 3, EDDERKOPPER. Her var det mange bilde med uvanlige vinkler  og flotte edderkopper. Her fortalte hun at hun ikke bruker stativ, men bruker eksisterende ting og støtte seg mot. Hun bruker og mye et objektiv med navn Rodenstock, som jeg oppfattet at det egentlig er et medisinsk objektiv.
Her var det og en liten film, med tittel, "en studie av edderkopper på bakkenivå."

Dette var for meg et meget interessant foredrag, med uvanlige vinklinger, flotte farger og kreativ bruk av skarphet. Jeg ser gjerne at hun kommer tilbake ved en senere anledning. Et meget severdig og interessant foredrag.

Deretter var det tid for en kort pause med noe å bite i, kaffe og en god prat.
 
 

Etter pausen var det månedens bilde med Øyvind Bruce. Her var det kommet inn 10 bilder. De ble vist 2 ganger og poengsatt og deretter ble det en kort vurdering av bildene med konstruktive kommentarer.

Til slutt informerte Brit om neste møte og turen til Kaldvell. Møtet ble avsluttet kl 2045.

Tekst og foto Tom L. Larsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar