søndag 20. januar 2013

Månedens foto Januar

Denne gangen ble det delt første plass.  Vi gratulerer
1.Plass med 190 poeng Britt Indahl LandeBildet ble tatt på Lista i høst. Jeg hadde makrolinsa på kameraet og vandret langs vannkanten på en av strendene. Da er det utrolig mye spennende som dukker opp! Det ble bilder av mange forskjellige fargeklatter den dagen.Også 1. plass med 190 poeng Anne-Lise Stangenes Ved foten av Europas største isbre; Vatnajôkull på Island, ligger bresjøen Jökulsarlon. Den naturlig formede bresjøen munner ut ved en ibenholtsort strand ved havet. Når isbreen kalver, driver store "isfjell" nedover til sjøen. Enkelte legger seg på stranden som kontrastrike, fargerike, isblå og kjølige kollosser mot det sorte. Et vakkert og mektig syn. Den dagen dette bildet ble tatt, lå tåka tykk over området, og regnet høljet ned. En magisk opplevelse.
Olympus E-620, f/22, eksponeringstid 2 sek, ISO-100, eksponeringskompensasjon +1,7, brennvidde 42mm, stativ.

3. plass med 187 poeng Beate Strøm Johansen Bildet er tatt i Nord-Thailand juli 2011. Da deltok jeg på en kultur-reise som dreide seg om å få innblikk i et meget vellykket hjelpeprosjekt som den Thailandske kongefamilien har fått til for å få bukt med den forbudte opiumsdyrking i fjellskogene i Nord-Thailand.
Vi var på besøk i en bitteliten landsby. I en busk i veikanten satt det 2-3 slike teger. Jeg ble helt paff – at det går an å ha slike farger!!!!!! Det var overskyet og relativt lite lys, så det var litt styr med å få til skarpe bilder uten å ha for høy iso. Jeg vil tro at de sterke fargene kan signalisere til dem som vil spise tegene, at de smaker vondt og/eller er giftige. Det kan også tenkes at slike sterke farger er kamuflasjefarger i disse grønne skogområdene, der blomstene har veldig sterke farger i rødt, gult, orange og hvitt, og bladverket er knallgrønt.

2 kommentarer: