tirsdag 20. mai 2014

Medlemsmøtet 6/5-14

Carl Erik Kilander under foredraget "Naturguiding i polare strøk"
Foto: Øystein Birkenes
 
Denne kvelden var det Carl Erik Kilander’s tur til å snakke om temaet «Naturguiding i polare strøk – glimt fra Norskekysten, Arktis og Antarktis.» Høstprogrammet for Biofoto Sørlandet ble presentert før pausen, og deretter ble 19 fotografier til Månedens Fotokonkurransen behørig vist frem av Øivinn og diskutert av de 33 frammøtte.


Tekst og foto: Øystein BirkenesFørst ble vi ønsket velkommen av Anne-Lise som deretter ba medlemmene skrive seg på tre lister som sirkulerte blant de frammøtte. Ei for de som vil være med å hjelpe til under Nasjonal Fotovandring 13. september, ei for de som kan ta med kaffe til et av medlemsmøtene til høsten, og ei for de som kan ta med kake til et av de samme møtene.
For de som ikke var der eller om du var der men glemte å skrive deg på, så setter styret veldig stor pris på om det er noen som kan tenke seg å bidra med noe av dette i høstsemesteret. Da kan du sende en mail til Anne-Lise og si ifra.Anne-Lise legger frem høstprogrammet
Foto: Øystein Birkenes 
Medlemmene følger med på hva som skal skje til høsten i BFS
Foto: Øystein Birkenes


Etterpå ble høstprogrammet offentliggjort. På møtet ble det presentert med en flott PowerPoint-visning. Høstprogrammet ligger også på websida vår for den som vil sjekke det ut der.Carl Erik, som deretter holdt sitt foredrag, viste masse fine bilder fra sine utallige turer; både i forbindelse med jobben sin i Statens Naturoppsyn, men også som guide for National Geographic på noen av reisene med dem. Han beskrev disse turene med at de skal gi gode opplevelser. Samtidig skal de formidle kunnskap til deltagerne, så som veiledning i fotografering, padling og all annen nødvendig skånsom adferd i naturen. Videre at det er sikkerheten som i alle sammenhenger har høyest prioritet.

Han begynte med de nordlige områdene og fortalte at han sikkert flest ganger hadde reist ruta Bergen-Svalbard. Han viste også bl.a. fra Tromsø, Island, Grønland. Han sa videre at det på disse reisene for mange er mest fokus på fugl og isbjørn, men at det absolutt er flere som bør legge merke til alle de andre tingene som også er verd å oppdage av natur, dyreliv og fauna, både til lands og til vanns.


 
Kilander forteller om hvalarter som blir observert på turene han er deltaker på eller guider
Foto: Øystein Birkenes
På samme måte gjelder dette i Antarktis etter hans utsagn. Der er det ofte fugl, lys, former og pingviner som får mest oppmerksomhet, mens det også her er så mye mer å studere. Videre så er det det Antarktiske fastlandet som nok får mest oppmerksomhet, mens han er av den klare oppfatning at øya Sør-Georgia er en vel så fin plass, med sin allsidighet. Han beskriver den som «en bortgjemt juvel» som han virkelig kan anbefale folk å dra til.

Etter foredraget ble han overrakt boka som Japan Photo ga ut etter fjorårets Fotovandring; «Tett på» som gave for et flott og lærerikt foredrag.
Carl Erik får boka "Tett på" med fotografier fra fjorårets Nasjonal Fotovandring
Foto: Øystein Birkenes
Etter en lang pause til prat, mat og drikke, var det Månedens Foto som ventet de 33 frammøtte. I konkurransen, som hadde «Figurer i naturen» som tema, var det 19 bilder med. Etter avstemminga blei det god tid til en runde med «folkets» og fotografenes meninger omkring motivene.

Her kan du se alle deltakende bilder"Pauseprat"
Foto: Øystein Birkenes

Carl Erik i samtale med Arne, Brit og Hanne over en kopp kaffe
Foto: Øystein Birkenes

Foto: Øystein Birkenes
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar