lørdag 1. februar 2014

Fra Costa Ricas fargerike fugleliv



Fuglen i knallsort og rødt


"Cherrie`s Tanager - Ramphocelus costariensis"
Corcovado
Foto: Beate S. Johansen




Fargerik bakpart
Foto: Beate S. Johansen


Når du reiser til Costa Rica vil du helt sikkert hoppe i stolen ved å se denne lille fargeklatten av en fugl. Hele rumpa er knallrød, dvs. både overgumpen og undergumpen, Den knallrøde flekken  synes like godt når den flyr som når den  sitter.


Tekst og foto: Beate S. Johansen















Den er vanlig i små grupper i åpne områder med buskas og trær, i lavlandet og opp til 1500 m.o.h., og som du ser så er den ikke vanskelig å få øye på! Det er hanfuglen som har disse fargene, mens hunfuglen har helt andre farger så man kunne tro det er en annen art. Det tykke, lyseblå nebbet med sort spiss er felles for begge kjønn.

Disse bildene er tatt i Corcovado nasjonalpark på sørvestkysten av Costa Rica, på Stillehavskysten. Arten heter her Cherries Tanager (Ramphocelus costaricensis). Denne arten lever bare her på vestkysten






Foto: Beate S. Johansen



Imidlertid er det en annen art der hannen er prikk lik. Den lever bare på østkysten. Den heter Passerini's Tanager (Ramphocelus passerinii) og er like vanlig å se.

Lodgen der vi bodde i Corcovado la ut bananer og papaya på fuglebrettet, og der kom den ene mer fargesprakende fuglen etter den andre. Dette var vår første dag i Costa Rica - og det ble litt av en knallstart! Røde, sorte, grønne, blå, brune og orange fugler i blanding på fuglebrettet . Jeg fikk helt hakeslepp!



Godt med papaya
Foto: Beate S. Johansen
 

1 kommentar:

  1. Jeg ser at på flere av bildene så virker ikke øynene helt skarpe. Utrolig irriterende. Bør fjerne disse bildene fra bloggen? Noen av bildene er også kornete. Det kommer av veldig høy iso fordi fuglen var i mørk vegetasjon en grå dag. Mitt kamera er ikke så bra på høy iso (Nikon D90) i dårlig lys, bildene blir fort kornete.

    SvarSlett