onsdag 8. mai 2013

Vi presenterte BFS i Lillesand Fotoklubb

 
 
For omlag en måned siden fikk vi i styret en hyggelig forespørsel fra lederen av Lillesand Fotoklubb; Dag Auby Hagen.
 
 
Han lurte på om vi hadde anledning til å komme til fotoklubben for å presentere BioFoto Sørlandet på et medlemsmøte, og onsdag 8. mai kl. 18.00 var vi på plass, som avtalt...
 
 
 
Foto: Øivinn Bruce og Anne-Lise Stangenes
 
 I øsende, pøsende regnvær ankom vi AVIGO-bygget med medlemsblader, brosjyrer om BioFoto, høstprogrammet vårt, våre visittkort, og flyere ifm. Nasjonal Fotovandring 25. mai.
 
 
Vi hadde med oss pc og projektoren vår, og ble enige med Arvid Løite om å bruke dette utstyret.
 
 
Noe over klokka seks åpnet Arvid "showet", siden lederen dessverre ikke hadde anledning til å være tilstede, med å ønske oss og medlemmene velkomne!
 
 
Det var spennende for oss tre å høre hva Lillesand-folket holder på med. De planlegger utstilling i biblioteket i sommer, og samtalte om bilder og konkurranser i den forbindelse. Lillesand Fotoklubb skal også gi ut en kalender neste år, som i år, for salg til bl.a. bedrifter m.fler. I tillegg fikk vi se deres helt egne Fotoklubb-jakke, som de var meget stolt over, og det med rette.
 
 
Lillesand Fotoklubb har fått laget sine egne klubbjakker.
Foto: Øivinn Bruce
 
 
 
Vi fikk med oss flotte bildevisninger av en håndfull medlemmer, med bl.a. fargerike bilder fra høstfjellet, bilder fra Tromsø og Venuspassasjen (som vi også fikk se da vi var på Møvig Fort hos AIA), Hamresanden i solnedgang, fra Falkecenteret Samsø i Danmark, og bilder fra utstillingen til Bleken i Arendal. I tillegg fikk vi se hvordan et fotografi kan endres med enkle grep i et bilderedigeringsprogram; f.eks. med beskjæring, konvertering til sort-hvitt, dusing av bakgrunn, og ved å tilføre en ramme - gjerne i en farge som også finnes i selve bildet, for mer ro og harmoni, ved tidligere leder for Fotomax i Kristiansand.
 
 
Det ble også gitt tips om givende fotosider på Facebook av Trond R.Tunheim, og to av tipsene var:
 
- Rust art (fotografier av rust)
- The Practice of Contemplative Photography ("se verden med bevisst blikk")
 
 
 
 
Vår presentasjon av BioFoto og BioFoto Sørlandet var tre-delt;
 
 
1. PRESENTASJON AV BIOFOTO OG BFS
 
Anne-Lise forteller og viser bilder fra fototurer vi har hatt i regi av lokallaget
Foto: Øivinn Bruce 
Jeg presenterte vår moderforening og sentralstyret, foreningens formål og overordnet prinsipp (nr. 4 og nr. 5), vårt styre, vår foto- og naturglede, fototurer vi har vært på, medlemsmøtene våre og hvordan de oftest blir gjennomført, og noe om utstillinger, "Vannets reise", Nasjonal Fotovandring 25. mai, våre sponsorer, høstprogrammet (kommer) m.m. Det ble vist mange bilder fra medlemmene i BFS under denne delen av presentasjonen, og alle ble kreditert med navn.
 
 
 
 
 
2. BILDEVISNING AV MEDLEMMERS BILDER
 
Dagfinn viser bilder
Foto: Øivinn Bruce

 
 
 
Dagfinn hadde så en bildevisning med 36 fotografier fra ytterligere flere av våre medlemmer; tilfeldig utvalgt fra innsendte artikler til bloggen, månedens foto deltakere og  fra "Vannets reise" - sortert fra vinter til vinter.
 
 
 
3. BLOGGEN VÅR
 
Øivinn forteller om bloggen vår til medlemmer av Lillesand Fotoklubb
Foto: Anne-Lise Stangenes
 
 
Til sist viste Øivinn frem bloggen vår. Han fortalte noe om hva som finnes på den; bl.a. vedtektene våre, regler for Månedens Foto, "Vannets reise" m.m., og han fortalte også hvor viktig vi synes det er å bidra til å løfte medlemmer, fotoklubber i begge Agder- fylkene, og foreninger vi samarbeider med, gjennom å linke til deres sider på Internett. Da det kom spørsmål om siden er vanskelig å jobbe med, begynte jeg på impulsen å lage dette innlegget, som jeg nå igjen er inne og skriver ferdig. Enkelt, raskt - og ikke minst - uten kostnad i det hele tatt.
 
 
Lillesand Fotoklubb er i gang med å opprette en ny webside etter at den gamle ble "hacket", og det skal bli spennende å ta en titt på den, og ikke minst så vil vi linke til siden når den er klar.
 
 
Gjennom kvelden i Lillesand fikk vi også samtalt med medlemmene av fotoklubben, som virkelig er et hyggelig knippe med blomster! Vi koste oss, og ble enige om at et samarbeide oss imellom kan være interessant å fortsette med! Felles hobby, felles gleder!
 
 
 
 
Til sist en liten hilsen til dere i Lillesand Fotoklubb;
 
"Tusen takk for oss! Vi ønsker dere lykke til med fotoutstilling, fotokonkurranse, kalenderen og websiden. Det skal bli spennende å følge dere videre!
 
Vi håper dere får mye glede av medlemsbladene vi la igjen til dere, og vi håper virkelig å se dere blant oss på Nasjonal Fotovandring lørdag 25. mai.
 
Kom gjerne på medlemsmøter til høsten; vi starter opp med høstprogrammet første tirsdag i september!
 
Er du interessert i natur og naturfoto - bli gjerne medlem hos oss ved å klikke HER" (husk å be om tilknytning til BioFoto Sørlandet i kommentarfeltet)"!
 
VI SES!
 
 
 

1 kommentar:

  1. Trond R. Tunheim9. mai 2013 kl. 22:02

    Og vi koste oss med besøk fra dere. Inspirerende. Utrolig hva dere har fått til på så kort tid. Vi sjåast! :-)

    SvarSlett