tirsdag 7. mai 2013

Paddeparringa er i gang

Paddeparring
Foto: Beate S. Johansen

 
Alle paddefotografer bør være årvåkne om dagen og besøke dammer og tjern der det kan være padder.
Jeg fikk akkurat melding om at paddeparringa var i full gang i et tjern langs veien på Nodelandsheia. Jeg fikk ikke mer info enn det, annet enn at dette hadde pågått siden fredag/lørdag.
Storetjern på Flekkerøya ble sjekket i går kveld, men der var det ingenting. Heller ikke i tjernet like bak Voie kirke.
 
 
Andre paddetjern i Kristiansand by er det øverste tjernet i skogen lengst opp på Odderøya.
 
Beate vil veldig gjerne ha tips om flere tjern og dammer med paddeparring i rimelig nærhet til Kristiansand. Ser du noe, vet du om noe - ikke nøl med å kontakte henne!
 
 

Agder naturmuseum og Zoologisk forening arrangerer paddeparring for publikum hvert år, og ønsker å ha flere lokaliteter å velge mellom. Problemet er ofte at tilgjengeligheten til vannet er vanskelig, men sump og takrørskog. Vi må ha tips om vann der man kan komme helt inntil bredden for å kunne håve opp noen padder for at barna kan se dem og holde dem.
Vi har de siste årene arrangert paddeparringa ved Storetjern på Flekkerøya, og dette er en super plass bortsett fra parkeringsmulighetene. Så derfor vil vi gjerne finne en annen plass. Tjernet bak Voie kirke er helt perfekt, men der har det blitt færre og færre padder med årene.
 
Det hadde vært kjempeflott om noen ville gå og sjekke dette tjernet (og andre tjern) og varsle når de ser paddeaktivitet.
 
 
Padde ved Fiskåvannet i Vågsbygd 2012
Foto: Beate S. Johansen
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar