fredag 31. mai 2013

Nasjonal Fotovandring - noen inntrykk fra dagen!
Lørdag 25. mai ble Nasjonal Fotovandring gjennomført i 16 norske byer. Totalt var det rundt tusen deltakere i de ulike byene, hvorav 39 i Kristiansand. De ivrige fotografene kunne følge med i ulike grupper; hver med sin veiviser - rundt i byen, eller de kunne gå alene, eller i egne grupper. Temaet var TETT PÅ, og med deilig smeigevær fra morgen til kveld, var det nok å rette kameraet mot, både i selve byen og ellers hvor hen deltakerne måtte velge å fotografere...

Foto: Øivinn Bruce, Øystein Birkenes, Kristin Uleberg, Kai-Erik Uleberg, Tommy Premak, Musa Ademi, Anne-Lise Stangenes
Brit, Laila og Solfrid er klare til å registrere
Foto: Anne-Lise Stangenes


 
Brit, Solfrid og Laila satte i gang med å registrere deltakere klokka 09.30 lørdag morgen. Hver deltaker fikk med seg nøkkelbånd med deltakerkort, visittkortet til BFS, vårt høstprogram, og ytterligere informasjon om fotovandringa, og om BioFoto som naturfotoforening. Under registreringa var det mange som benyttet anledninga til å kikke på utstillinga vår; "Med naturen i fokus" i lokalene til Japan Photo; Kristiansand, hovedarrangøren sammen med Akam.no


Første gruppe ut gikk av sted rett etter klokka ti, og med Øivinn som veiviser var det duket for "lang rute". Med seg hadde Øivinn også tre studenter fra Mediehøgskolen Gimlekollen. Studentene laget filminnslag til sornett.no og innslagene kan du se HER (kort innslag), og HER (hovedinnslag KTVmagasinet 29.05.13; se 07:13 - 09:37) Gruppa var innom både Fiskebrygga, Otterdalsparken, og Posebyen m.m.Kristin Uleberg ved Kong Olav statuen
Foto: Øivinn Bruce

Tett på rosaveis
Foto: Kristin Uleberg

Knopper av liljekonvall
Foto: Kai-Erik Uleberg

Tett på duer
Foto: Kai-Erik UlebergErik ledet gruppe to. Denne gruppa vandret bl.a. Skippergata ned til Posebyen, og var så heldige å komme inn i et av de pittoreske husene der.
Øystein er klar som veiviser for gruppa si
Foto: Anne-Lise Stangenes

"Pixel-jentene" fra Lillesand Fotoklubb og BFS, med nyinnkjøpte fotovesker for anledningen, er megaklare for fotovandring
Foto: Anne-Lise Stangenes

Gunn fotograferer Tett På
Foto: Øystein Birkenes


Øystein, som hadde med seg 11 stykker i sin gruppe, hadde en medium lang rute, der deltakerne bl.a. fant motivene sine Børsparken og Wergelandsparken ved domkirken og torvet.


Da Dagfinn gikk av sted med sin gruppe, var også Arne Lunde; journalist i Kristiansands Avis, med i gruppa. Deltakerne koste seg både i Markens, ved Nupenfontena og på Fiskebrygga, og HER kan du se artikkelen som Lunde laget ifm. vandringa.


Da klokka nærma seg 12.30, ryddet vi sammen standen vår inne hos Japan Photo, og noen av oss valgte å avslutte dagen sammen med en liten matbit og en kaffekopp på en restaurant i Markens.Erik, Anne-Lise, Laila og Øivinn fra BFS, nyter en matbit og en kaffe etter at den offisielle arrangementsdelen er over.
Foto: Musa AdemiDeltakerne måtte ikke kun fotografere i de ulike byene der arrangementet fant sted, men kunne også fotografere hvor som helst ellers, og under kan du se noen av inntrykkene til Tommy Premak fra dagen:Her er det en som "har gått støvelen av seg under vandringa"
Foto: Tommy Premak

"Splash"
Foto: Tommy Premak

Det yrer
Foto: Tommy Premak
På Facebook foregår nå en "FOLKETS PRIS"-konkurranse" ifm. fotovandringa. Der kan alle deltakere som ønsker det, laste opp 3 bilder som ble tatt i løpet av 24 timer 25. mai, og det er folket som avgjør hvilket bilde som vinner gjennom avstemning. Bildene kan lastes opp t.o.m. 10. juni på denne siden.


Bildene som sendes inn til "Folkets pris" er i tillegg til bildene som med frist ved midnatt i dag; fredag 31. mai, kan sendes inn på DENNE NETTADRESSEN, hos Akam.no Disse bildene må ikke merkes med navn på bildet. Du sender inn ved å bruke deltakernummeret ditt, og ved å klikke av for byen du deltok i.


Lokal juryering, der de 6 beste bildene fra den enkelte arrangements by velges ut, skal foregå mellom 1. - 15. juni. I Kristiansand er det Vidar Gran og Bjørn Vidar Olsson (BioFoto), Arne Lunde (Kristiansands Avis), og representant/er fra Japan Photo som sitter i juryen.


De seks beste bildene fra Kristiansand går videre til den nasjonale konkurransen, med juryering 17. juni, og denne juryen består av:

 • Ronny Larsen - Initiativtager til det hele, juryformann, ansatt i Japan Photo og innehaver av bloggen Megapiksel.
 • Roald Synnevåg - Leder av Norsk Selskap For Fotografi og mangeårig gjenganger i norsk fotomiljø. Her ser du noen av Roald Synnevågs bilder.
 • Trond Lindholm - Mediamann på dagtid og fotograf på nattestid. Gudene må vite om eller når mannen sover, men på denne siden ser du noen av bildene hans.
 • Anne Lise Flavik - Fotograf og sjef for Nordic Light, Norges største og viktigste fotofestival.
 • Jens Edgar Haugen - Årets Fotograf NFF for fjerde år på rad. Trenger vi å si mer?
 • Are Thunes Samsonsen - Fotograf og fagredaktør i Akam.no.
 •  
   
   
  BioFoto Sørlandet takker alle som har bidratt til arrangementet, og ønsker deltakerne lykke til i juryeringsrundene!
   
   

  Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar