tirsdag 28. mai 2013

Fototur med Arve Henriksen til Risdalen Naturreservat 1. juni


Arve Henriksen ved et riktig gammelt, stort tre i Risdalen Naturreservat.
Foto: Magne Myhren
 
 
 
Lørdag 1. juni inviterer Arve til fototur i gammelskogområdet mellom Birkeland og Erkleiv; Risdalen Naturreservat.

 

Oppmøte: Kl. 10.00

Oppmøtested: Parkeringsplassen tilhørende Agder Naturmuseum og Botaniske Hage; mot videregående skole (kart lenger nede)

Ta med: Fotoutstyr, niste, drikke, og myggmiddel (?)

Værforbehold: Nei

Hund på turen: Nei

 

Flere opplysninger, klikk deg videre inn....

 
Risdalen Naturreservat dekker omlag 500 dekar, og består av mange kravfulle, sjeldne arter, bl.a. store, gamle trær; såkalt "gammelskog", og har et rikt dyreliv. I disse dager har mange av dyrene unger, og kanskje er vi så heldige å få øye på noen? Vi tar derfor ikke med oss hund på denne turen.

 

Risdalen naturreservat ligger mellom Erkleiv og Birkenes i Aust-Agder fylke
 

 

I "Alle mann ut" av Lars Jøran Sundsdal, kan du se et utvalg bilder og lese litt om nettopp dette området. Også Magne Myhren har flere innlegg fra Erkleiv-området i sin blogg; HER

 
 


Oppmøtested: Parkeringsplassen tilhørende Agder Naturmuseum og Botaniske Hage
Kartet er lånt her
 

 
 
Arve møter oss på parkeringsplassen bortenfor museet; Gimleveien 23 kl. 10.00. Når alle har kommet så nært inntil tidspunktet som overhodet mulig, kjører han i front og viser vei til området øst for Erkleiv; Rosseland og Movatn. Her parkerer vi bilene, tar sekken på ryggen og vandrer innover i skauen i sakte tempo.

 
 
 

Vi går inn til Risdalen via den merka kjerreveien fra Movatn; ca. 1 - 2 km,  t.v. på kartet
 

 

Den fine kjerreveien vi skal følge fra Movatn (se kartet) er helt UTEN stigninger, og vi skal følge den i ca. 1 - 2 km før vi kommer til selve naturreservatet; Risdalen. Her vil Arve vise oss litt av området ved at vi vandrer noe på kryss og tvers, går i sikksakk, og litt opp og ned i variert biotop. Det blir ikke lagt inn mange, store stigninger på denne turen, så dette vil passe for alle. For Arve er det viktig at alle får en god naturopplevelse, og at vi blir litt kjent i Risdalen, for som han sier: "Så kan heller de som ønsker det ta turen til reservatet ved en senere anledning, og klatre så mye de vil", men en kaffekopp med fantastisk utsikt er det vel ingen som likevel sier "nei" til"?

 

 

Når vi befinner oss i det fredete området er det selvfølgelig naturlig å tenke på framferden vår, som ellers når vi er i naturen. Vernebestemmelsene for området kan du finne i "Forskrift om Verneplan for skog, vedlegg10, Risdalen naturreservat, Birkenes kommune, Aust-Agder".

 
Værmelding for Risdalen fra yr.no


Arrangementet på Facebook - klikk av for om du blir med!VI SES LØRDAG 1. JUNI KL. 10.00 PÅ PARKERINGSPLASSEN VED MUSEET!
 
 

2 kommentarer: