fredag 25. mai 2012

43 deltakere under Nasjonal Fotovandring 12. mai

Brit I. Lande er godt i gang med å registrere deltakere.
Foto: Laila H. Flatøy

Da Japan Photo og medarrangør, BioFoto Sørlandet, arrangerte Nasjonal Fotovandring i Kristiansand for første gang lørdag 12. mai, var der 43 ivrige fotografer som ønsket å delta. På standen til BFS inne i Japan Photos nye lokaler i Henrik Wergelandsgate 11, var det til tider svært folksomt under registreringa, og veiviserne fikk noen hyggelige timer sammen med deltakerne ute i Kristiansands gater...

Foto: Laila H. Flatøy, Erik Kristensen og Endre Mjåland
Tekst: Anne-Lise Stangenes

Innerst i lokalene til Japan Photo holdt vi vår stand.
Foto: Laila H. Flatøy


Været var det ingenting å si på da BioFotingene, for anledningen iført nye, hvite t-skjorter sponset av Japan Photo, tok plass for å registrere deltakere til den første fotovandringa som ble arrangert i Kristiansand; en "happening" som tenkes å finne sted årlig, og neste år tenkes arrangementet å bli mot slutten av mai, så det er bare å glede seg!Øystein Birkenes, Ove Hetland og Endre Mjåland er klare som veivisere.
Foto: Laila H. Flatøy


Deltakerkortene fant sine eiere, etter å ha betalt kr 100,- (inkl. gavekort på CeWe-fotobok på kr 75,-) som utelukkende gikk til BioFoto Sørlandet, og med kyndige veivisere bar det ut i Kristiansands mange gater for å lete opp "Skråblikk på byen", som var årets tema. I flere timer vandret gruppene gatelangs. Enkelte grupper løste seg opp underveis, noe som også var tiltenkt, mens andre igjen stort sett holdt sammen under hele vandringa.


Med skråblikk på byen - her fra vandringa.
Foto: Erik Kristensen


Senest 16. mai ble deltakernes fotografier levert direkte hos Japan Photo på CD, eller via postgang, og nå gjenstår den lokale juryeringa; 30. mai. Da skal de seks beste fotografiene plukkes ut, premieres, og sendes videre til den nasjonale konkurransen. Arrangementet ble nemlig avholdt i 8 norske byer denne gang, og tanken er at det til neste år skal innlemmes enda flere byer i Nasjonal Fotovandring. Foruten den lokale og nasjonale konkurransen, foregår det nå avstemning på Japan Photos side på Facebook, der "Folkets pris" skal kåres blant innsendte bilder fra deltakere fra de ulike arrangementsstedene.

BioFoto Sørlandet ønsker alle deltakere lykke til under både den lokale, den nasjonale og Facebook-kåringen, og ønsker deg velkommen til arrangementet til neste år!

Under kan du se flere bilder fra 12. mai, slik to av våre veivisere så dagen gjennom sine kameraer:


Foto: Erik Kristensen


Foto: Erik Kristensen


Foto: Erik Kristensen


Foto: Erik Kristensen


Foto: Erik Kristensen


Foto: Erik Kristensen


Foto: Erik Kristensen


Foto: Erik Kristensen


Otterdalsparken.
Foto: Endre Mjåland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar