fredag 11. mai 2012

Månedens Foto - vinner Harald O. Steen

Temaet for Månedens Foto i mai var "fritt motiv". Det kom inn 11 bidrag denne gang, og der var god variasjon i motivene. Etter poenggivning og "ny bildekritikk" utfra 4 gitte regler, ble det klart at vinneren som kan smykke seg med tittelen Månedens Foto for mai ble:Harald O. Steen med 182 poengHarald sier dette om sitt vinnerbilde, som kommer i Fædrelandsvennen om kort tid, og som han også har vunnet et CeWe-gavekort på fotobok for, til en sum av kr 349,-

Løytnantshjerte (tatt hjemme i hagen 10. juni 2007 kl. 16.02)
"Jeg tar mange blomsterbilder og prøver, som andre biofotinger, å forenkle motivet og unngå forstyrrende elementer i bakgrunnen."
Canon EOS 350D – f/5,6, 1/250 sek, ISO 100, eksponeringskomp. – 0,7.

Klikk inn for å se hvem som kom på andre- og tredjeplass...


Andre plass:
Bjørn Vidar Olsson med 176 poeng
Bjørn Vidar har dette å fortelle om sitt flotte bilde:

"Jeg liker å fotografere sjøfugl.  Hettemåka her var på matlet og fant noe den ikke fikk tak i fra overflaten der den lå og "trampet" med føttene for å hvirvle opp spiselige objekter.  Den hev seg plutselig på vingene og stupte mot vannflaten.  Jeg var forberedt og fikk igang pekefingeren.  Etterpå kunne jeg fornøyd konstatere at bildet satt!.
Exif: 420mm, 1/640 sek. f10, ISO200"

3. plass:
Anne-Lise Stangenes med 171 poeng
Om sitt hvitveisbilde sier Anne-Lise:

"Endelig var tida kommet for å krype rundt med makroobjektivet på Mr. Olympus. Fant et flott hvitveissted ute i Randesund i Kristiansand, og forsøkte å få frem en mer drømmende stemning i hvitveisbildene, fremfor den mer rent dokumentariske. Synes jeg lykkes ganske godt gjennom å bruke stilker og hvitveis i front og bakgrunn for å skape den diffuse stemningen. I tillegg var lyset jevnt og fint på skogbunnen, og himmelen varierende blå".

Olympus E-620, Olympus Digital 50mm 1:2 - exif: f/2,5, 1/500 sek, ISO100, eksponeringskomp. +1 trinn, 50mm


VI GRATULERER ALLE TRE!Vi minner om at hver fotograf har full Copyright på sine bilder. Nedlasting kun etter avtale med fotografene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar